24
lip
2017

REALIZACJA PROGRAMU OPERACYJNEGO  „POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014 – 2020”- PODPROGRAM 2016 – efekty

1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 – czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Śląskim Bankiem Żywności w Chorzowie
2. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak:
makaron jajeczny 5 kg, ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 700 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
• 34,33500 ton żywności;
• 4900 paczek żywnościowych;
• 0 posiłków;
5. W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 6 warsztatach edukacyjnych, w których wzięło 91 osób
6. Rodzaje warsztatów:
• Ekonomiczne – 2 spotkania dla 26 uczestników
• Żywieniowe – 1 spotkanie dla 21 uczestników
• Kulinarne – 2 spotkania dla 23 uczestników
• Niemarnowanie żywności – 1 spotkanie dla 21 uczestników.

Logo